Tapio Kokkonen: ”Nyt on huoli pois tukoksien syntymisen suhteen”

Digimarkkinointi

Petäjävedellä asuva Tapio Kokkonen osti vuonna 1962 rakennetun, noin 300-neliöisen kiinteistön Petäjäveden kunnalta vuonna 2013. Aiemmin eläinlääkärin ja sittemmin päiväkodin toimitilana palvellut kiinteistö on Tapion toimesta remontoitu puoliksi asumis- ja puoliksi toimistokäyttöön. Kiinteistön viemärit sukitettiin Suomen Vesiturvan toimesta alkuvuodesta 2017.

Tapio Kokkonen osti kiinteistön itselleen päiväkotitoiminnan loputtua. Nyt asunnon toinen pääty on remontoitu Tapion pojan asunnoksi ja toinen pääty taas toimistohotelliksi. Myös Tapion oman, tietotekniikan parissa toimivan yrityksen toimitilat sijaitsevat toimistopuolen yhteydessä.

– Olemme kunnostaneet tiloja paljon. Viemärin osalta remontti sai alkunsa kahdesta viemäritukoksesta. Tukoksen myötä viemäri tietysti avattiin ja kuvattiin. Kuvauksen yhteydessä selvisi, että osa viemäriputkista oli edelleen valurautaputkia. Siinä vaiheessa mieleen tuli, että putket on uusittava joko kokonaan tai tehtävä jotain muuta, Tapio muistelee.

Kysy lisää palveluistamme

”SUKITUS TUNTUI TÄSSÄ TILANTEESSA JÄRKEVIMMÄLTÄ”

Tapio pyysi tarjouksia viemäriremontin toteutuksesta useammalta eri yritykseltä. Suomen Vesiturvan tarjous osoittautui hänen mukaansa kaikista järkevimmäksi sekä edullisimmaksi. Myös Suomen Vesiturvan asiantuntemus vakuutti.

Muuttuneiden asbestilainsäädäntöjen vuoksi olisi pintojen avaaminen pitänyt toteuttaa mahdollisesti asbestityömaana tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Talo on sen ikäinen, että esimerkiksi perustuksien sementissä saattaa olla muutama prosentti asbestia.

– Kävimme Suomen Vesiturvan kanssa neuvotteluja erilaisista ratkaisuista. Sukitus tuntui tässä tilanteessa järkevimmältä. Jos pintoja olisi lähdetty avaamaan, olisi edessä ollut useamman kuukauden remontti. Nyt päästiin kolmella päivällä, Tapio kertoo

KOLMEN PÄIVÄN TYÖ

Remontti alkoi viemäreiden kuvaamisella. Sen jälkeen viemäriputket hiottiin puhtaaksi siten, että valurautapinta saatiin näkyviin. Seuraavaksi oli vuorossa sukitus. Työ oli valmis kolmessa päivässä.

– Veden käyttö oli kielletty näiden kolmen päivän ajan. Kemiallinen vessa oli käytössä ja asukkaat kävivät muualla suihkussa. Sen suurempaa häiriötä ei remontista ollut, Tapio sanoo.

Remontin valmistuttua viemärit kuvattiin uudelleen, jotta nähtäisiin, kuinka sukitus oli onnistunut. Tapio on ollut remontin lopputulokseen tyytyväinen. Suomen Vesiturvan työntekijät siivosivat jälkensä asianmukaisesti.

– Sukitus oli hyvännäköinen, ihan niin kuin putken sisällä olisi uusi muoviputki. Työn jälki oli todella hyvää, Tapio kiittelee.

– Nyt on huoli pois tukoksien syntymisen suhteen, Tapio sanoo.

”KOKONAISUUS SUJUI MIELESTÄNI ERITTÄIN HYVIN”

Remontin valmistuttua Suomen Vesiturvan myyjä otti yhteyttä Tapioon, ja sopi tämän kanssa puolen vuoden päästä tehtävästä uudesta kuvauksesta, jolla varmistetaan se, että kaikki toimii viemäreiden suhteen niin kuin pitää.

– Kokonaisuus sujui mielestäni erittäin hyvin. Työ alkoi ensin kartoituksella ja jatkui sitten tarjouksella ja toteutuksella. Laskutuksen yhteydessä tuli laskun mukana myös kotitalousvähennysdokumentit. Tämä on mielestäni hyvää palvelua.

– Minulle jäi positiivinen kuva Suomen Vesiturvan joustavuudesta, asiantuntemuksesta ja ammattitaidosta, Tapio kiteyttää.

Pyydä tarjous