Vanhan talon lämpöverkkoremontti tehostaa lämmitystä

Onko talollasi jo ikää? Tällöin lämpöverkkoremontti voi hyvinkin olla jo ajankohtaista. 70-90- luvuilla rakennetuissa omakotitaloissa on usein tehty laajennusosioita lämpimiin käyttötiloihin. Laajennusosat ovat usein kauniita ja onnistuneita, mutta patteriverkosto on mitoitettu alkuperäisiin neliömääriin, jolloin lämpö ei välttämättä riitä eikä lämmitys ole tehokasta. Karoittamalla laajennettujen omakotitalojen tilannetta ammattilaisella, saat tietää olisiko lämpöverkkoremontti aiheellinen.

Vanha patteriverkosto on lähes aina liian heikko

Rintamamiestaloissa sekä muiden aiempien vuosikymmenten taloissa tulisijalla on ollut merkittävä rooli lämmityksessä – osassa se on ollut jopa ainoa lämmön lähde. Nykyisin tulisija on suurimmalla osalla omakotiasujia ainoastaan tunnelman luoja ja pieni lisälämmön lähde. Historiasta johtuen alkuperäisten patteriverkostojen mitoitusarvot ovat myös noin 2-3 kertaa heikommat kuin nykyisissä uusissa ratkaisuissa – joka tietenkin tuntuu kylmänä talona tai korkeina lämmityskuluina.

Yksi merkittävä ongelma on vanhojen lämpöverkostojen 1-piirisyys. Kun lämpöverkko on yhdessä piirissä, jäävät verkoston viimeiset patterit armotta kylmiksi. Kylmä putki puolestaan tuo kondenssivettä putken pintaan, jolloin korroosio ottaa vallan putkesta. Kannattaa lisäksi muistaa, että pienikin kosteus talon rakenteissa saa aikaan pahaa jälkeä aiheuttaen home- ja lahovaurioita.

Mikäli joudut jatkuvasti nostamaan lämpöverkkosi paineita, alkaa sinulla olla jo kiire. Ota meihin yhteyttä – lämpöverkkoremontti voi olla ratkaisu huolettomampaan omakotiasumiseen!

Lämpöverkkoremontti huolettomasti ja nopeasti

Kun tilaat lämpöverkkoremontin Suomen Vesiturvalta, saat nopean, edullisen ja vaivattoman ratkaisun. Lämpöverkkoremontit kestävät yleensä 2-4 päivää, ja voit asua asunnossa lähes normaalisti lämpöverkoremontin aikana.

Lämpöverkkoremontin vaiheet:

  1. Vedetään uudet Uponor-komposiittiputket pintavetona ja tarvittaessa uusitaan vesipatterit.
  2. Tyhjennetään vanha järjestelmä.
  3. Poistetaan vanha järjestelmä näkyviltä osin ja tulpataan se kiinni.
  4. Nautitaan huolettomasta asumisesta onnistuneen lämpöverkkoremontin päätteeksi.
Pyydä tarjous lämpöverkkoremontista