Viemäriremontti taloyhtiössä


Taloyhtiön viemäriremontin yhteydessä mielipiteitä jakavaksi kysymykseksi nousee usein, tehdäänkö remontti perinteisenä putkiremonttina, viemärin pinnoituksella vai viemärin sukituksena. Meiltä saat ammattitaitoisen, sertifioidun ja luotettavan viemäriremontin, jonka toteutamme nykyaikaisella sukitusmenetelmällä, joka on putkien uusimiseen verrattuna jopa kolme kertaa edullisempi tapa saneerata viemäristö.

Palvelemme ympäri Suomen – jätä tarjouspyyntö jo tänään!
Image

Viemärin sukitus on helpoin tapa uusia taloyhtiön viemärit


Viemäriremontin ei tarvitse olla vaikea, aikaavievä ja taloyhtiön pitkäksi aikaa velkaannuttava remontti, vaan voitte valita viemärin sukituksen viemärisaneerauksen toteutustavaksi. Viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa saneerata taloyhtiön vanhat viemäriputkistot. Vanhojen putkien sisään sujutetaan muoviseoksesta valmistettu sukka, joka kovetetaan lujaksi ja kestäväksi putkeksi. Sukituksessa vanhan viemäriputken sisään tehdään käytännössä täysin uusi putki, joka kestää jopa 50 vuotta. Viemärin sukituksen etuna on edullisuus, nopeus sekä asiakasystävällisyys, sillä asunnossa voi asua koko remontin ajan.

Viemäriputkien käyttöikä on noin 50 vuotta, jota lähestyttäessä vedenpaine ja veden epäpuhtaudet haurastuttavat putkistoa, kasvattaen vesivahingon riskiä. Viemärisaneeraus onkin hyvä tehdä ennaltaehkäisevästi, sillä rakenteissa piilevien viemäriputkien todellista kuntoa on mahdotonta arvioida itse ja putkistoon tuleva vuoto voi aiheuttaa lyhyessä ajassa mittavia vahinkoja. Viemärin kuvaus on ainoa keino saada selville putkiston kunto. Jos taloyhtiön kiinteistö on yli tai lähes 50 vuotta vanha, niin viemärin sukitus on ajankohtainen.

Tutustu taloyhtiöreferensseihin
Viemäriremontin teko sukittamalla on nopeaa, edullista ja jättää jälkeensä viemäriputkiston, joka kestää taas seuraavat 50 vuotta.
Tilaa ilmainen viemärin kuvaus ja selvitä viemäristön todellinen kunto

Viemäriremontin eteneminen


Viemäriremontti voidaan tehdä useilla eri tavoilla, kuten pinnoittamalla, sukittamalla tai jopa vaihtamalla koko putkisto. Näistä menetelmistä viemäreiden sukitus on ehdottomasti kestävin ja helpoin ratkaisu, jonka lopputuloksena on käytännössä uusi putkisto. Remontti kestää ajallisesti kolme kertaa vähemmän kuin perinteinen putkiremontti, eikä asukkaiden tarvitse muuttaa remontin ajaksi muualle.

Luotettavalla ja laadukkaalla kumppanilla toteutettu viemärin sukitus on vaivaton sekä asukkaille että taloyhtiölle. Remontti alkaa aina alkukartoituksella ja viemäreiden kuvauksella, jolla niiden todellinen kunto ja saneerauksen tarve saadaan selville. Alkukartoituksen jälkeen remontti etenee nopeasti ja helposti, ilman ylimääräistä isännöitsijälle, taloyhtiölle tai asukkaalle koituvaa vaivaa.


Sukittamalla toteutetun viemärisaneerauksen työvaiheet:


 • Alkukartoitus: viemärit kuvataan viemärikameralla ja vesipisteiden määrä sekä sijoittuminen kartoitetaan.

 • Sopimuksen teko.

 • Vesikalusteet poistetaan ja lattiakaivoihin porataan reiät työstöä varten.

 • Viemärit puhdistetaan mekaanisesti.

 • Puhdistetut viemärit kuvataan uudelleen, jotta saadaan “ennen remonttia”-materiaali viemäriputkiston todellisesta kunnosta ilman kuonakerrosta.

 • Viemäri sukitetaan, eli vanhan putken sisälle sujutetaan uusi viemäriputki.

 • Valmis, sukitettu viemäri kuvataan, jotta viemärisaneerauksen toteutuksesta jää konkreettiset todisteet. Taloyhtiö ja asuntojen omistajat saavat videomateriaalin käyttöönsä tuomaan lisäarvoa ja -varmistusta esimerkiksi asunnon myynnissä.

 • Isännöitsijälle ja taloyhtiölle toimitetaan kaikki viralliset todistukset ja dokumentit tehdystä työstä.

Asukasystävällinen viemärisaneeraus


Viemärin sukitus on erittäin asukasystävällinen menetelmä viemäriputkistojen saneeraukseen; asunnoissa voi asua koko sukituksen ajan lähes normaalisti, eikä mitään suuria rakenteita tarvitse purkaa. Perinteinen putkiremontti useamman asunnon taloyhtiössä voi kestää jopa kuukausia. Viemärisaneeraus on osa jokaisen asuinrakennuksen elinkaarta, joten sen ollessa ajankohtainen kannattaa valita nopea, edullinen ja laadukas saneeraustapa, viemäriremontti-mörön kanssa kipuilun sijaan.

Me kannamme isännöitsijän ja taloyhtiön puolesta vastuun viemäriremontin asukasystävällisestä sujumisesta, esimerkiksi huolehtimalla sekä asukkaiden että taloyhtiön aktiivisesta tiedottamisesta koko remontin etenemisen ajan. Vaikka viralliset viemärit ovat remontin ajan pois käytöstä, me huolehdimme myös väliaikaisesta viemäröinnistä sekä väliaikaisista saniteettitiloista.

Me toteutamme viemärisaneerauksen avaimet käteen-palveluna ja täydellä asiakaspalvelulla. Meidän kauttamme asukkaat voivat halutessaan vaihtaa pitkään vaivanneen vesikalusteen uuteen viemäriremontin yhteydessä. Esimerkiksi vessanpöntön tai lavuaarin voi vaihtaa meidän kauttamme näppärästi, eikä samalle työmaalle tarvitse tilata kahta eri putkimiestä.

Vinkit urakoitsijan valintaan - miksi valita Suomen Vesiturva


Taloyhtiön viemäriremontin urakoitsija tulee valita kilpailuttamalla eri urakointiyrityksiä. Hinnan lisäksi olisi hyvä huomioida myös muita tekijöitä, kun valitaan tehtävään sopiva urakoitsija. Urakoitsijalla on hyvä olla tietyt sertifikaatit kunnossa, jotta voit luottaa tekijöiden ammattitaitoon, työn jälkeen ja luvattuihin takuuaikoihin. Taloyhtiön kannattaa myös valita urakoitsija, jonka kanssa taloyhtiö ja isännöintiyritys pääsee vähällä vaivalla ja jonka kanssa eri osapuolten välinen yhteistyö sujuu vaivattomasti.


Valitse viisaasti, valitse Suomen Vesiturva. Lähetä tarjouspyyntö ja kilpailuta taloyhtiön viemärisaneeraus!

Mikä tekee Suomen Vesiturvasta luotettavan kumppanin?


 • Käytämme Eurofins-sertifioituja materiaaleja, joilla on 30 vuoden takuu.

 • Olemme jäsenyritys Suomalaisen Työn Liitossa, jonka lisäksi meille on myönnetty Avainlippu. Suosimalla meitä suosit siis kotimaista!

 • Annamme työllemme viiden vuoden asennustakuun.

 • Pienenä perheyrityksenä organisaatiorakenteemme on kevyt, mikä mahdollistaa myös verraten edulliset urakkahinnat.

 • Teemme remontit asukasystävällisesti: huolehdimme väliaikaisesta viemäröinnistä ja saniteettitiloista, jotta asunnossa voi asua remontin ajan.

 • Teemme saumatonta yhteistyötä taloyhtiön ja isännöitsijän kanssa: kannamme vastuun remontista ja huolehdimme asukkaiden aktiivisesta tiedotuksesta.

 • Mikäli asukkailla on jo vaihtoa kaipaavia vesikalusteita, voimme saneerauksen yhteydessä uusia myös niitä.

 • Vuosien kokemus: toteutamme vuosittain yli 400 viemärin sukitusta ympäri Suomea.Aloitetaan urakka ilmaisella viemärin kuvauksella, tilaa tästä!

Projektipäällikkö Lasse Kurtti


Image
Soita Lasselle ja kysy lisää: 050 362 3276