Lämpöverkkoremontti

Vanhan talon lämpöverkkoremontti tehostaa lämmitystä

Lämpöverkkoremontissa uusitaan talon lämmitysjärjestelmä eli lämminvesivaraaja, putket sekä tarvittaessa myös vesikiertoiset patterit. Uudistettu ja tarkoituksenmukaisesti toimiva lämpöverkkojärjestelmä jakaa lämmön tasaisesti talon jokaiseen huoneeseen myös kireimmillä pakkasilla lisäten sekä asumismukavuutta että talon energiatehokkuutta.

Vanha patteriverkosto on lähes aina liian heikko

Lämpöverkon kunto on syytä tarkistaa, kun putkiston ikä ylittää 30 vuotta, sillä verkossa kiertävän veden lämpötilan vaihtelut sekä lämpölaajeneminen kuormittavat erityisesti metallisia lämmitysputkia. Haurastuneet putket voivat hajotessaan aiheuttaa mittavia vesivahinkoja.

Ikääntyneiden lämpöverkkojärjestelmien yleinen ongelma on riittämätön mitoitus. Moni vanhan talon omistaja on laajentanut tai remontoinut kotiaan niin, että alkuperäisen talon lämmittämiseen suunniteltu patteriverkosto ei enää riitäkään koko talon lämmittämiseen. Tällöin osa tiloista jää viileäksi, kun lämpö ei kierrä kaikkialle.

Edellisen lisäksi vanhojen pattereiden mitoitusarvot ovat uudenaikaisia pattereita heikompia, sillä pattereiden oheen on aikanaan suunniteltu takka tai muu lisälämmönlähde. Jos tulisija ei enää ole aktiivisessa käytössä, tuntuu talo kylmältä, sillä pattereiden välittämä lämpö ei riitä kaikkialle. Tämä todennäköisesti nostaa myös talon lämmityskuluja.

Aleneeko lämpöverkon paine? Ovatko lämmityskustannukset kohonneet?

Toimiva lämpöverkko on asumismukavuuden ohella myös kustannuskysymys, sillä oikein mitoitettuna se säästää energiaa. Kutsu asiantuntijamme paikalle niin selvitetään yhdessä lämpöverkkosi kunto sekä mahdolliset riskitekijät.

Lämpöverkkoremontin työvaiheet

Asiantunteva ja kokenut tiimimme hoitaa lämpöverkkoremontin 3 – 5 päivässä alusta loppuun saakka. Voit asua koko remontin ajan kotona lähes tavalliseen tapaan.

Vedetään uudet Uponor-komposiittiputket pintavetona ja tarvittaessa uusitaan vesipatterit.

Tyhjennetään vanha järjestelmä.

Poistetaan vanha järjestelmä näkyviltä osin ja tulpataan se kiinni.

Nautitaan huolettomasta asumisesta onnistuneen lämpöverkkoremontin päätteeksi.