Kannattaako viemäreiden sukitus?

Ajatus viemäriremontista nostaa monen kodinomistajan sykettä, sillä mikään ei ole ikuista, ei varsinkaan viemärit. Aina viemäriremontti ei kuitenkaan tarkoita perinteistä ja kallista putkisaneerausta, vaan nykyisin viemärit voi saada kuntoon yöuniaan menettämättä. Mutta uskaltaako uusiin menetelmiin luottaa vai onko vanhassa kuitenkin vara parempi? 

Me Suomen Vesiturvalla olemme tehneet viemäreiden sukituksia jo liki kymmenen vuoden ajan. Sukitimme viime vuonna yli 300 kodin viemärit ja vauhti vain kasvaa. Moni kuitenkin yhä epäröi uuden menetelmän luotettavuutta. Vastaukseksi kysymyksiin kokosimme kolme napakkaa perustelua, miksi viemäreiden sukitus kannattaa.

1. Tutkittu menetelmä

Käytämme sukituksessa VTT / Eurofins sertifioitua Boldan In-House Lining System -sukitusmenetelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että komponentit, menetelmä ja itse asennustyön laatu on sekä testattu että todennettu, ja niitä valvotaan jatkuvasti. Sertifikaattimme ajantasaisuuden voit tarkistaa täältä

Menetelmäsertifikaatin lisäksi kaikki asentajamme ovat suorittaneet viemärisaneeraajan henkilösertifikaatin. Jokainen asennustiimimme jäsen hallitsee siis sukitusmenetelmän, materiaalit ja asennustavat erityispiirteineen. Henkilösertifikaatti on voimassa yhden vuoden kerrallaan ja sen ylläpitäminen edellyttää mm. täydennyskoulutusta. 

2. Hinta-laatu -suhde

Viemärin sukituksen hinta koostuu laite- ja materiaalikustannuksista sekä ammattilaisten työn osuudesta. Tyypillinen tekemämme projekti on n. 120 neliöinen omakotitalo, jonka viemäreiden sukitus maksaa noin 10 000 €. Hinta on suuntaa antava ja se vaihtelee putkiston kunnon sekä työn vaativuuden ja laajuuden mukaan.

Viemärin sukitus tuo omakotitalon viemäriputkistolle jopa 50 vuotta lisää moitteetonta toiminta-aikaa. Sukituksen jälkeen putkisto vastaa kunnoltaan ja toiminnaltaan uutta putkistoa. Esimerkkitalon sukituksen hinnaksi tulee siis käyttöajalle laskettuna vain 200 € / vuosi. 

3. Helppous viehättää

Viemäreiden sukittamisen ehdoton etu on sen vaivattomuus. Tyypillisimmin omakotitalon sukitustyö kestää noin kolmesta viiteen päivää, eikä siitä aiheudu asukkaalle suuremmin haittaa. Kodissa voi asua normaaliin tapaan, kunhan huomioi, että vesi ja viemärit ovat hetkittäin poissa käytöstä. Purkutöitä ei tarvita, joten melusta ja liastakaan ei tarvitse kärsiä. 

Asentajamme hoitavat viemäreiden sukituksen avaimet käteen -periaatteella eikä remontista jää jälkeäkään. Projektin kulku taltioidaan videolle, joka käydään huolto-ohjeiden kera asukkaan kanssa läpi työn luovutuksen yhteydessä. Annamme työllemme 30 vuoden materiaali- ja asennnustakuun. 

Vieläkö jokin jäi mietityttämään? Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme kertovat mieluusti lisää.

Lue muita artikkeleita