4 helppoa askelta selvittää viemäreiden kunto

Kovalla kulutuksella olevan viemärin kunto heikkenee käyttöiän kasvaessa. Mitä ikääntyneemmästä viemäristöstä on kyse, sitä tärkeämpää viemärin kuntotarkastus on. Omakotitalon viemärin tekninen käyttöikä on materiaalista riippuen 30 – 50 vuotta. Putkisto rasittuu käytössä heikentäen hiljalleen viemärin rakennetta. Näiden viiden askeleen avulla saat selville, mikä on kiinteistösi putkistojen tila.

1.Nuuski, kuuntele ja katsele

Viemärissä olevia ongelmia ja viemäriremontin tarvetta ei voi nähdä ulospäin, mutta aistinvaraisella havainnoinnilla voidaan ennakoida muutoksia viemärin toiminnassa. Pulputus, viemärin haju tai normaalia verkkaisemmin vetävä lattiakaivo voivat olla ensimmäisiä viitteitä mahdollisista viemäriongelmista.

Kemikaalit, rasva ja esimerkiksi pesuainejäämät tukkivat putkistoja tarttuessaan viemärin haurastuneisiin sisäseiniin. Lisäksi kaikki vierasesineet (kuten esimerkiksi pumpulipuikot, vanulaput, siteet) ovat viemäristöön kuulumattomia ja itsessään jo usein tukoksen aiheuttajia. 

2. Ota yhteyttä asiantuntijaan

Viemäriasioissa tieto vähentää tuskaa. Jos havaitset viemäreissä jotain poikkeavaa, kutsu asiantuntijamme apuun. Ajoissa tehty viemärin kuntotutkimus ennaltaehkäisee suurempia vahinkoja ja minimoi siten mahdollisia lisäkustannuksia.

Yhä edelleen seitsemän kohdettamme kymmenestä ovat sellaisia, joissa viemärin kuvaus olisi ollut kannattavinta tehdä jo kaksi vuotta sitten. Etenkin vanhojen viemäreiden säännöllinen kuvaaminen kannattaakin sisällyttää osaksi kiinteistön perushuoltoa.

3. Kuvaus

Viemärikuvauksessa asiantuntijamme tutkii ja dokumentoi putkiston tilaa erikoiskameran avulla. Reaaliaikainen kuva putkiston sisältä antaa tarkkaa dataa viemärin kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Ammattilaisemme tekemä viemärikuvaus on nopea keino kartoittaa viemärin tilaa sekä ennaltaehkäistä mahdollisia suurempia remontteja.

4. Johtopäätökset

Viemärikuvauksen pohjalta asiantuntijamme antaa suullisen raportin viemärin käyttökunnosta ja samalla saat selville mahdolliset havaitut ongelmat sekä korjaustarpeet. Raportti antaa kiinteistön omistajalle tarkan kuvan putkiston todellisesta tilasta ja jäljellä olevasta käyttöiästä.

Vastuullinen ja tarkkaavainen kiinteistönomistaja voi välttää suuretkin vahingot ennakoinnnilla. Kun putkivuodot havaitaan ajoissa, jäävät korjauskustannukset maltillisiksi. Viemärin kuntotarkastus olisi hyvä olla osa jokaisen kiinteistönomistajan huoltosuunnitelmaa.

Viemärikuvauksen kautta kertyneestä informaatiosta on suuri hyöty, jos viemäristössä ilmenee ongelmia tai korjaustarpeita. Tieto toimii tärkeänä pohjana mahdollisille remonteille tai huoltotöille.

Varaa meiltä maksuton kuntokartoitus, niin tarkistetaan viemäreidesi kunto.

Lue muita artikkeleita