Viemärin sukitus vai pinnoitus? Kumpi vaihtoehto on parempi?

Toisinaan kuulee kysyttävän, kumpi onkaan parempi menetelmä: vanhan viemärin sukitus vai pinnoitus? Kysymyksen asettelu on sinänsä hieman harhaanjohtava, sillä viemäriputket voidaan yhtä hyvin pinnoittaa myös sukittamalla.

Miten viemärin pinnoitus eroaa sukituksesta?

Perinteistä putkiremonttia on tullut haastamaan nopeampi, helpompi ja edullisempi putki- ja viemäriremontti, jossa olemassa oleva putkisto pinnoitetaan uudelleen. Pinnoitusmenetelmiä on useita joista valita esimerkiksi hinnan, putkiston kunnon ja halutun käyttöiän perusteella.

Sukituksen lisäksi muita pinnoitusmenetelmiä on esimerkiksi ruiskuvalu, jossa putken sisälle valetaan uusi vedenpitävä sisus. Kun puhutaan nimenomaan pinnoituksesta termin perinteisessä mielessä, on kyseessä yleensä vanhojen putkien sisäpintojen ruiskuttaminen tai harjaaminen uudella, vedenpitävällä pinta-aineella. Vaikka harjapinnoitukseenkin voi sisältyä pinnoiteaineen ruiskuttamista, on kyseessä kuitenkin hieman erilainen saneerausmetodi kuin ruiskuvalun kohdalla.

Me Suomen Vesiturvalla toteutamme viemärin sukituksia, jossa putkiston sisään sujutetaan uusi putki. Onnistunut ruiskuvalu ja harjapinnoitus vaativat vielä melko hyväkuntoisen putken, sillä alkuperäinen viemäriputki jää kantavaksi rakenteeksi. Sukituksessa viemäriputken sisään sujutettava itsekantava putki mahdollistaa viemäriremontin tekemisen tapauskohtaisesti myös putkeen, joka on jo alkanut hapertua vanhuuttaan.

Sukittamalla tasapaksu sisusta

Eri saneerausmenetelmiä puntaroivan on syytä tiedostaa, että ruiskuvalu ja perinteinen pinnoitus ovat menetelminä jonkin verran lyhytikäisempiä verrattuna sukitukseen.

Valamalla tai harjaamalla putken sisäseinämästä tulee väkisinkin epätasainen, sillä kuluneen putken jokin kohta voi olla ohuempi ja toinen osuus taas paksumpi. Nämä menetelmät eivät myöskään sovellu huonokuntoiseen putkeen, vaan pinnoitus riittää paikkaamaan korkeintaan pieniä hiushalkeamia. Epätasainen valu voi jatkossa altistaa herkemmin viemäritukoksille ja vaikuttaa ajan saatossa käyttövuosien määrään; ruiskuvalun ja harjapinnoituksen keskimääräinen käyttöikä on noin 10-20 vuotta.

Sukittaminen tarkoittaa sukkasujutusta, eli viemäriputkeen sujutetaan uusi pehmeä putki, joka kovettuu kuivuessaan ja täyttää vanhan viemäriputken tiiviisti. Kauttaaltaan saumaton, tasapaksu ja yhtenäinen uusi putken sisus tarkoittaa kestävämpää lopputulosta. Sukitettu putki voi kestää käytössä jopa 40-50 vuotta! Viemärisaneeraus voidaan toteuttaa sukittamalla mihin tahansa viemäriputkeen, olipa se sitten betonista, valuraudasta tai muovista.

Lue lisää viemärin sukituksesta

Nopea ja edullinen viemäriremontti

Kun putkiston käyttöikä alkaa lähestyä loppuaan ja maksuttoman viemärikuvauksen avulla on todettu tarve viemärisaneeraukselle, on meidän suositus valita eri pinnoitusmenetelmistä viemärin sukitus. Sukittaminen tuo parhaan ja kestävimmän lopptuloksen paitsi kustannustehokkaasti, myös nopeasti – sukitus valmistuu noin kolmessa päivässä! Remontin jälkeen viemäreistä ei tarvitse kantaa huolta seuraaviin vuosikymmeniin.

Viemärin sukittaminen ei myöskään vaadi pintojen purkamista. Pahin virhe on lykätä viemäriremonttia kylpyhuoneremontin pelossa, sillä nykymenetelmillä laatoitukset ja lattiat jätetään rauhaan.

Eli vastauksena alkuperäiseen kysymykseen, suosittelemme ilman muuta valitsemaan viemärin sukituksen.

Lue lisää viemäriremontista

Koska viimeksi talon viemärit on kuvattu? Hinta 0 €!

Viemärin sukitus ympäri Suomen

Kun haluat putkiremontin menevän parhaalla mahdollisella tavalla, tilaa apuun viemäreiden sukituksen ammattilainen! Teemme viemäreiden sukituksia laajalla toimialueellamme ympäri Suomen. Työskentelemme paljon esimerkiksi Tampereella, Jyväskylässä, Porissa, Kuopiossa ja Joensuussa, Uusimaata unohtamatta.

Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi, niin tulemme tekemään maksuttoman viemärikuvauksen ja saat samalla LVI-asentajalta arvion, miten lähellä putki- tai viemäriremontti on ja miten se voidaan hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue muita artikkeleita