Viemärin sukitus vai pinnoitus?


Toisinaan kuulee kysyttävän, kumpi onkaan parempi menetelmä: vanhan viemärin sukitus vai pinnoitus? Kysymyksen asettelu on sinänsä hieman harhaanjohtava, sillä viemäriputket voidaan yhtä hyvin pinnoittaa myös sukittamalla. Lue lisää aiheesta alta!

 

Miten pinnoitus eroaa sukituksesta?


Muitakin pinnoitusmenetelmiä kuin sukitus on toki olemassa, esimerkiksi ruiskuvalu. Ruiskuvalussa vanhan putken sisälle valetaan uusi vedenpitävä sisus ruiskuttamalla. Kun viemärien pinnoituksen yhteydessä puhutaan nimenomaan pinnoituksesta termin perinteisessä mielessä, tällöin kyseessä on yleensä vanhojen putkien sisäpintojen ruiskuttaminen tai harjaaminen uudella, vedenpitävällä pinta-aineella. Vaikka tähänkin menetelmään voi sisältyä pinnoiteaineen ruiskuttamista, kyseessä on kuitenkin hieman erilainen saneerausmetodi kuin ruiskuvalun kohdalla.

Sukittamalla tasapaksu sisusta


Eri saneerausmenetelmiä puntaroivan on syytä tiedostaa, että ruiskuvalu ja perinteinen pinnoitus ovat menetelminä jonkin verran lyhytikäisempiä verrattuna sukitukseen. Valaessa tai harjalla pinnoittaessa sisäseinämästä tulee väkisinkin epätasainen: jokin kohta putkesta voi olla ohuempi ja toinen osuus taas paksumpi – tämä vaikuttaa sitten ajan saatossa käyttövuosien määrään. Sukittamalla putken sisuksesta tulee taas tasapaksu ja siten myös tasaisen kestävä alusta loppuun saakka.

Viemärin sukitus vs pinnoitus

Kun putkien käyttöikä alkaa lähestyä loppuaan ja maksuttoman viemärikuvauksen avulla on todettu tarve saneeraukselle, tällöin sukittamalla saadaan aikaiseksi paras lopputulos kustannustehokkaimmin. Sukitus valmistuu noin kolmessa päivässä, jonka jälkeen viemäreistä ei tarvitse kantaa huolta seuraaviin vuosikymmeniin. Eli vastauksena alkuperäiseen kysymykseen – valitako viemärin sukitus vai pinnoitus termin perinteisessä mielessä – suosittelemme ilman muuta sukitusta.

Tilaa meiltä maksuton viemärikuvaus!