Viemärin sukitus omakotitaloon

Viemärin sukitus omakotitaloon on nopein, vaivattomin ja edullisin tapa tehdä omakotitalon putkiremontti. Viemärin sukitus tuo omakotitalon viemäriputkistolle jopa 50 vuotta lisää moitteetonta toiminta-aikaa. Sukituksen jälkeen putkisto vastaa kunnoltaan ja toiminnaltaan uutta putkistoa.

Itse viemärin sukitus omakotitaloon tapahtuu samalla tapaa kuin mihin tahansa muuhunkin rakennukseen – maata ei tarvitse kaivaa auki, seiniä ei tarvitse avata eikä lattiaa tarvitse piikata auki ja koko homma on 3 päivässä valmis.

Sukituksessa vanhan putken sisään ujutetaan vahva ja joustava muoviputki, joka kovettuu kuivuessaan ja tekee putkistosta täysin uuden veroisen. Vanha putki toimii uuden putken suojana. Koko prosessi voidaan tehdä täysin ilman laatoituksen tai lattian remontoimista. Kuten huomaat, kyseessä on todella vaivaton toimenpide!

Viemärin sukitus on Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n tarkasti ja kattavasti tutkima ja hyväksymä menetelmä. He ovat todenneet, että oikein tehty omakotitalon viemärin sukitus tuo putkistolle n. 50 vuotta lisää käyttöikää.

Lue lisää viemärin sukituksesta täältä

Mikä on viemärin sukituksen hinta omakotitaloon?

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta koostuu laite- ja materiaalikustannuksista sekä ammattilaisten työn osuudesta.

Tyypillinen tekemämme projekti on n. 120 neliöinen omakotitalo. Viemärin sukituksen hinta tällaiseen omakotitaloon kustantaa n. 12 000 €, joten hinta on yli kolme kertaa tavallista putkiremonttia edullisempi. Tuo hinta on suuntaa antava ja se vaihtelee putkiston kunnon ja työn vaativuuden sekä laajuuden mukaan molempiin suuntiin.

Voimme tarjota viemärin sukitusta omakotitaloon näin edullisella hinnalla, koska meillä ei perheyhtiönä ole suuria hallinnollisia kuluja, jotka pitäisi sisällyttää projektien hintaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

K: Miten myös viemärin haarakohdista saadaan tiiviit sukittamalla?

V: Viemärin haarakohdista saadaan tiiviitä sukittamalla, koska sukitamme yhden viemäriputken kerrallaan, jolloin myös haarautumat muihin suuntiin menevät umpeen. Tämän jälkeen lähdemme tulemaan toisesta suunnasta toista putkea pitkin siten, että teemme haarautumakohtaan millimetritarkan reiän, josta toinen putki ujutetaan tiiviisti läpi.

Näin haarakohdista tulee yhtä tiiviitä, kuin metalliputkista tulee hitsaamalla.

K: Toimiiko viemärin sukitus omakotitalon sadevesijärjestelmään?

V: Kyllä

K: Mistä tiedän, että viemärin sukitus varmasti kestää?

V: Viemärin sukitus on esimerkiksi Ruotsissa todella pitkään käytetty ja erinomaiseksi todettu menetelmä kotitalouksissa ja teollisuudessa. Teollisuudessa putkistojen virtaamat ovat valtavia verrattuna omakotitalon virtaamiin.

Lisäksi Suomessa Teknologian Tutkimuskeskus VTT on tutkinut viemärin sukitusta omakotitaloissa ja todennut sen luotettavaksi ja toimivaksi tavaksi pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuodella. Vanhan omakotitalon putkiremontti kannattaa ehdottomasti tehdä sukittamalla.

Me Suomen Vesiturva annamme myös työllemme ja materiaaleillemme täyden takuun. Lisätietoa niistä löydät Viemärin sukitus -artikkelista.

K: Voiko viemärin sukituksen aikana asua kotona?

V: Voitte asua kotona projektin aikana, mutta viemäreiden käyttö joudutaan katkaisemaan projektin ajaksi.

K: Miten viemärin sukitus eroaa viemärin pinnoituksesta?

V: Viemärin pinnoitus on ensiaputoimenpide ja se tuo putkistolle vain n. 10 vuotta lisää käyttöikää. Viemärin sukitus tuo puolestaan jopa 50 vuotta lisää käyttöikää.

K: Onko tavallinen omakotitalon putkiremontti kestävämpi vaihtoehto kuin sukittaminen?

V: Ei ole. Viemäriputkiston uusiminen ja sukittaminen tuo putkelle yhtä paljon käyttöikää, eli n. 50 vuotta. Perinteinen omakotitalon putkiremontti on suositeltavaa (ja pakollista) ainoastaan silloin, jos omakotitalon valurautaputket ovat hajonneet tai romahtaneet jostain kohtaa. Tällöin sukitusta ei voi tehdä.

Tuollainen remontti tulee huomattavasti kalliimmaksi, minkä takia suosittelemme pyytämään meidät maksuttomalle viemärin kuvauskäynnille, jotta saat tietää putkistosi tämän hetkisen kunnon.

Pyydä meiltä maksuton viemärin kuvaus

Viemärin sukitus omakotitaloon on nopea, luotettava ja edullinen tapa lisätä putkiston käyttöikää jopa 50 vuodeksi eteenpäin. Ensimmäinen suositeltava askel on kutsua meidät tekemään maksuton omakotitalon viemärin kuvaus. Et sitoudu mihinkään, vaan saat tietää putkistosi tämän hetkisen kunnon. Saat halutessasi myös tarjouksen jo paikan päällä, jota voit jäädä rauhassa tutkimaan ja harkitsemaan muutamaksi päiväksi. Tarjouskaan ei sido sinua mihinkään.

Haluan maksuttoman viemärin kuvauksen

Lue muita artikkeleita