Käyttövesiremontissa uusitaan käyttövesiputkisto

käyttövesiputkiremonttiKäyttövesiputkistossa kulkee tunnetusti painevesi, ja korkea veden paine asettaa putkistolle aivan omanlaisia vaatimuksia, jotka on syytä tietää tarkasti. Lisäksi veden koostumus vaikuttaa putkien kestävyyteen. Veden kovuus, mineraalit, kalkki ja muut veden seassa olevat materiaalit laittavat vanhat putkistot koetukselle. Käyttövesiremontti kannattaa tehdä ajoissa, ennen kuin rikkoutunut käyttövesiputkisto aiheuttaa vaurioita talon rakenteille.

Vanhan talon käyttövesiputkisto kuntoon käyttövesiremontilla

Vanhemmissa taloissa alkuperäisen käyttövesiputkiston tunnistaa helposti siitä, ettei se ole näkyvissä – se on piilotettu rakenteisiin. Aiemmin vesiputkiston materiaalina on käytetty rauta-, kupari- ja upolet-putkia. Näistä jokaisessa on omat valtavat riskinsä, joita on hyvä ennakoida varmistamalla käyttövesiremontin tarve ajoissa.

Kupariputki on vanhoista vesiputkista yleisin. Kunnan vesiverkon painevaihtelut ovat kupariputkelle myrkkyä. Painevaihtelut aiheuttavat kupariputkessa ennen pitkää hapettumia eli putkessa alkaa tapahtua korroosiota jolloin kuparia liukenee veteen. Veteen liuennut kupari aiheuttaa vakavaa haittaa putkelle, sekä ihmiselle.

Vanhojen käyttövesiputkien keskimääräinen käyttöikä on 26 vuotta. Se tarkoittaa, että kaikki ennen 1990 rakennetut talot kuuluvat käyttövesiputkien osalta riskiryhmään. Yleisimmät putken rikkoutumissyyt ovat mekaaninen rikkoontuminen, pistevuoto tai liitoksen pettäminen. Rakenteisiin valuva tai tihkuva vesi vaurioittaa lähes aina vakavasti talon rakenteita.

Pyydä tarjous putkiremontista

Käyttövesiremontti helposti Suomen Vesiturvalta

Suomen Vesiturva hoitaa käyttövesiremontin ripeästi ja ammattilaisen ottein. Jokaisesta tekemästämme työstä saat virallisen järjestelmätodistuksen, joka on tärkeä arvopaperi esimerkiksi taloasi myydessä. Autamme myös aina kotitalousvähennyksen tekemisessä sekä takaamme kilpailukykyisen hinnan.

Käyttövesiremontti voi olla ohi jo 1-3 päivässä! Näin se etenee:

 1. Suunnitellaan putkistoreititys
 2. Tarkastetaan vesikalusteet
 3. Tehdään tarkka suunnitelma
 4. Sovitaan remonttiaika
 5. Käydään läpi remontin kulku
 6. Tehdään läpivientireiät
 7. Vedetään uusi putkisto komposiittiputkella
 8. Uusitaan tarvittaessa vesikalusteet kotimaisilla Oraksen tai Idon tuotteilla
 9. Tehdään koeponnistus ja virallinen pöytäkirja
 10. Tarkistetaan yhdessä, että lopputulos on haluttu
 11. Täytetään virallinen järjestelmätodistus
Kysy lisää tai pyydä tarjous putkiremontista