Käyttövesiremontti ja viemäreiden sukitus Helsingissä – ”Työ sujui sovitusti ja jälki on esimerkillistä”

Vanhaan kiinteistöön tehty käyttövesiremontti ja viemäreiden sukitus tuli juuri ajallaan

Helsingissä sijaitseva As Oy Mäntypaadentie on vuonna 1965 valmistunut kiinteistö, jossa reagoitiin juuri ajoissa putkiston ikääntymiseen. Kiinteistössä alettiin harkitsemaan putkiston kuntotarkastusta ja remonttia vuoden 2020 alussa, kun märkätilojen lattialämmitys ja näkyvillä olevissa putkissa olevat pistesyöpymät alkoi huolestuttaa. Selkeää vahinkoa tai suurempia ongelmia putkien kanssa ei ollut tähän mennessä vielä ilmennyt.

Remontin tarve kartoitettiin viemärikuvauksella

Näkyvien oireiden ilmetessä paikalle kutsuttiin Suomen Vesiturva kartoittamaan putkiston ikä ja remontin tarve. Kiinteistön viemärilinjat kuvattiin korkeampiresoluutioisella kameralla, ja viemärikuvauksessa näkyi viemäristön paikallinen hyvinkin huono kunto. Tästä huolimatta viemäristön yleiskunto oli kuitenkin riittävän hyvä, jotta remontti voitiin suorittaa sukittamalla.

”Työ sujui sovitusti ja jälki on esimerkillistä”

Kohteen putkiston kuntokartoituksen jälkeen päädyimme seuraaviin remontteihin:

  • Käyttövesiremontti
  • Viemäreiden sukitus
  • Patteriverkoston huuhtelu ja termostaattien uusiminen
  • Yksittäisten pattereiden uusiminen

Näin saatiin kiinteistön putkistolle taas vuosikymmeniä lisää käyttöikää.

”Meillä oli kolme tarjousta, jotka hinnaltaan olivat suuruusluokan huomioiden käytännössä samanlaisia. Valinta tapahtui pohjaten toimittajien tapaamisiin ja niistä tehtyyn arvioon meille sopivimmasta tavaran toimittajasta.”

Muita referenssejä