Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Talon käyttövesi- ja viemäriputket vaativat uusimista säännöllisin väliajoin niiden täyden kunnon varmistamiseksi. Vanhoissa ja haurastuneissa putkistoissa on isompi riski tukoksille, halkeamille ja vuodoille. Vältät vesivahingot ja säästät niistä aiheutuvat kustannukset olemalla hyvin kartalla talon putkiston iästä ja kunnosta. Jos talosi on jo vanha tai viimeisimmästä putkiremontista on kauan aikaa, voi remontti tulla tarpeeseen. Milloin sitten putkiremontti tai viemäriremontti on ajankohtainen? Kauan putket kestävät käytössä?

(Ps. Usein puhutaan pelkästään putkiremontista, mutta putkiremontti ja viemäriremontti ovat itseasiassa eri asia. Lue täältä.)

Käyttövesiputkien käyttöikä

Käyttövesiputkien käyttöikä on noin 26 vuotta, eli kaikki 90-luvun alussa ja sitä ennen rakennetut talot ovat jo remontin tarpeessa. Putkiremontti on hyvä tehdä ennakoivasti, jotteivat putket varmasti ehdi vahingoittua ja pääse aiheuttamaan isompaa vahinkoa. Ajoissa tehty käyttövesiremontti varmistaa, että vanhat putket eivät ole hajoamassa, eikä vanhan talon piilossa oleviin rakenteisiin ole kehittymässä kosteusvaurioita.

Viemärin käyttöikä

Viemäreiden käyttöikä on noin 50 vuotta, jonka jälkeen on viimeistään viemäriremontin aika. Se tarkoittaa sitä, että kaikissa 70-luvulla ja varsinkin sitä ennen rakennetuissa taloissa viemäriremontti on ajankohtainen. Vanhojen viemäreiden sukitus on kustannustehokas, turvallinen ja asiakasystävällinen tapa saneerata putkistot ja ennaltaehkäistä ongelmia.

Muut putkiremontin ajankohtaisuuteen vaikuttavat asiat

Putkiston ikä on kaikista selkein tekijä remontin tarpeeseen ja ajankohtaisuuteen liittyen. Muut tekijät ilmenevät yleensä vasta ongelman tai vaurion syntyessä ja ilmaantuessa, esimerkiksi kun viemärit eivät vedä, vedenpaine ei pysy tai sisäilmassa on ongelmia. Siksi on tärkeää tutkia putkiston tai viemärin kunto jos talon ikä on yli 30 vuotta ja putkisto on alkuperäisessä kunnossa. Samoin jos edellisestä putkiremontista on yhtä kauan aikaa, on niiden kunto syytä tarkistuttaa.

Putkiremontin lopullinen tarve selviää kuntotutkimuksella

Käyttövesi- tai viemäriremontin lopullinen tarve selviää ammattilaisen paikan päällä tekemällä arvioinnilla. Esimerkiksi viemärin kuvaus on nopea (1h) ja ilmainen keino selvittää viemärisi kunto sekä mahdollinen viemärin sukituksen tarve. Voit myös kysyä meiltä lisää ottamalla suoraan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, tai lähettämällä lomakkeen täällä.

Viemärin kuvaus – varaa ilmainen kuntokartoitus!

Mietitkö vielä onko talosi putkiremontti ajankohtainen? Selvitä se riskiarviolaskurillamme. Voit myös laskea hinta-arvion viemärin sukitukselle hintalaskurillamme.

Tee putkiston riskiarvio

Viemärin sukituksen hintalaskuri

Lue muita artikkeleita