Omakotitalon viemäriremontti vaihe vaiheelta

Omakotitalon viemäriremontti tulee ajankohtaiseksi, kun talon ikä alkaa lähestyä 30 vuotta. Käyttövesiputkiston käyttöikä on noin 26 vuotta ja jätevesiviemärien noin 30–50 vuotta, joten putkiston kuntotutkimuksen yhteydessä voidaan jo arvioida ennakoivasti myös viemäriremontin tarvetta. Vanhassa putkistossa on vedenpaineen ja veden koostumuksen kuluttamana pieniä halkeamia ja vuotoja, mutta heikkenevää kuntoa ei välttämättä näe arjessa ennen kuin ongelmat ovat jo ehtineet levitä käsiin. Sivustollamme olevan riskiarviolaskurin avulla saat nopeasti selville viemäriremontin tarpeen.

Rakenteiden kätköissä olevasta putkistosta kannattaa siis pitää huolta ja pysyä kartalla sen todellisesta kunnosta. Viemärin todellinen kunto selviää vain viemärin kuvauksella. Kuntotutkimuksessa saadaan kartoitettua putkiston heikkoudet ja arvioitua viemäriremontin tarve. Jos omakotitalon kuntotutkimuksessa todetaan viemäriremontin olevan jo lähitulevaisuuteen sijoitettava projekti, ei kannata vielä säikähtää! Viemärin sukitus on nopea, edullinen ja asukasystävällinen tapa tehdä omakotitalon viemäriremontti.

Tilaa viemärin kuvaus – hinta 0 euroa!

Miten viemäriremontti etenee?

Kuten aiemmin jo kävimme läpi, remontin tarve kartoitetaan kuntotutkimuksella. Kuntotutkimus toteutetaan viemärin kuvauksella, jossa viemäriin sujautetaan videokamera, jonka avulla saadaan selville viemäriputkiston todellinen kunto. Putkiston kunnon perusteella voidaan antaa arvio sekä remontin toteutusajankohdasta, että sopivimmasta toteutustavasta. Omakotitalon viemäriremonteista sukitus on edullisin, nopein ja helpoin menetelmä vanhan putkiston saneeraukseen.

Viemärin sukitus omakotitalossa

Sukitusprojekti alkaa kohteen vesipisteiden kartoituksella, sekä lattian ja seinien suojaamisella. Vaikka remontissa ei revitä kaakeleita pois ja lattiaa auki, on muut lähellä olevat pinnat hyvä suojata mahdolliselta sotkulta. Vesipisteet kartoitetaan, sillä niiden määrä ja sijainti ovat isoimmat vaikuttajat remontin lopullisessa hinnassa.

Seuraavaksi irroitetaan kaikki vesikalusteet ja viemäreiden hajulukot, jotta viemäreihin päästään helposti käsiksi. Ennen varsinaista sukitusta viemärit myös puhdistetaan mekaanisesti, ettei sukituksen tiellä ole tukoksia tai ylimääräistä kuonakerrosta. Viemärit myös kuvataan tässä välissä vielä kertaalleen – näin saadaan ”ennen remonttia”-videomateriaali ilman kuonakerrosta, jonka lisäksi halkeamat ja vuodot nähdään tarkemmin.

Puhdistuksen ja kuvauksen jälkeen päästään itse asiaan! Viemäri sukitetaan, eli vanhan putken sisään sujutetaan uusi, joustavasta muovista valmistettu putki. Kuivuessaan tämä putki kovettuu uudeksi kestäväksi putkeksi, jolloin viemäristö on käytännössä uuden veroinen.

Sukituksen jälkeen kaikki viemärit kuvataan uudelleen, jotta viemäreissä on varmasti kaikki kunnossa. Samalla saadaan ”remontin jälkeen”-videomateriaali, jota voidaan verrata ennen sukitusta kuvattuun videoon. Halkeamia ja vuotoja ei enää näy, vaan putkiston tulisi näyttää moitteettomalta.

Omakotitalon viemärin sukitus on ohi 3–5 päivässä

Koko viemäriremontti kestää omakotitalossa vesipisteiden määrästä riippuen vain 3–5 päivää. Asukkaat voivat halutessaan asua koko tämän ajan kodissaan, eikä evakko ole välttämätöntä. Viemäreiden sukitus on nopea operaatio, sillä pintoja tai rakenteita ei tarvitse purkaa eikä putkistoa vaihdeta, vaan yksinkertaistettuna uusi putkisto asennetaan vanhan sisään.

Paljonko omakotitalon viemäriremontti maksaa?

Me Suomen Vesiturvalla palvelemme laajalti ympäri Suomen, mutta toteutuspaikka ei vaikuta hintaan. Omakotitalon viemäriremontin hinta on meiltä tilattuna sama niin Helsingissä kuin Jyväskylässäkin, Pohjois-Karjalan perukoita unohtamatta.

Omakotitalon viemäriremontin hinta muodostuu työn osuudesta, laitekustannuksista ja materiaalikustannuksista. Esimerkiksi talon koko ei siis vaikuta, vaan enemmän merkitsee vesipisteiden määrä ja niiden sijainti. Kauttamme saat halutessasi myös uusittua vesikalusteita samalla vaivalla.

Voit myös kysyä meiltä lisää ottamalla suoraan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, tai lähettämällä lomakkeen täällä.

Laske viemärin sukituksen hinta

Lue muita artikkeleita